Nem akarok címet adni

 2009.05.11. 22:35

Most van egy kis idő írásra, elmélkedésre. Ma belinkelte nekem Battereye a készülő Haw lemez egyik videoját ahol Dávid banjozik. Banjo nekem is mindig szivem csücske volt, csak mostanság valamiért nagyon elsodródtam a zenéléstől különböző okok miatt. Pedig akárhányszor kezembe veszem valamelyik hangszerem elöntenek az érzelmek. Mindig arra gondolok miket játszhattak rajta, miket tudnának ezek a hangszerek mesélni. Tudni kell rólam, hogy megbolondulok a régi hangszerekért. Egyik hű társam egy 1983-as Fender strat. Látszanak rajta az évek. Nem is szeretem nagyon az új bontatlan kinézetű gitárokat. A másik gitár ami sokat segített mostanság abban, hogy megint elkezdjek zenélni az egy régi Gibson Archtop másolat úgy az 50-es évekből. Hangszedő nélküli jazz gitár. Nade nagyon elkalandoztam. Ha idáig eljutottál az olvasásban akkor köszönöm a figyelmet, innentől pörögni fognak az események: Dávidnak köszönhetem, hogy anno megismertem azt a zenész párost akik eszembe jutottak a saját gitáromról, banjoról és arról, hogy Battereye anno linkelt zenét az Ó, testvér, merre visz az utad című filmből, amihez nekik is vastagon van közük. Nem mások ők mint Gillian Welch és David Rawlings.

Első zene legyen tőlük így késő este a Time (The revelator)

 

Caleb Meyer egy másik nóta tőlük amit találomra kiemelnék.

 

Valamint ha már szóba került a film is akkor itt van a kedvenc zeném belőle amit Gillian Welch és Alison Krauss adnak elő.

Remélem sikerült újat mutatni pár embernek, hátha másnak is olyan értéket fog képviselni az életében mint nekem.

A bejegyzés trackback címe:

https://southern.blog.hu/api/trackback/id/tr281116070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemtombaje 2009.05.17. 15:13:05

Nekem újjat mutattál,és kösz érte.
Ez meg ha már banjo:
http://loonymelodies.blogspot.com/2009/05/eric-weissberg-steve-mandell-dueling.html

Gaboar 2009.05.17. 15:19:34

Örülök neki, hogy tetszik! A linket köszi! Bár én ismertem de szerintem sokak nem.
süti beállítások módosítása