Nem Southern...

 2009.04.21. 23:48

…hanem egyértelműen rock. Mégpedig kivételesen afféle ritka rock, ami állandóan a déli ritmusokat játszó mp3 lejátszóm rendszeresen visszatérő vendége. Lehet, hogy Pepper Keenen az oka. Eddig az összes zenekar, amihez köze volt, kivétel nélkül kedvencemmé váltak: Pantera, Crowbar, Down…elég meghatározó nevek. Akárhogy is ragozzuk, szerintem a Corrosion of Conformity egyértelműen jó zene. Ennek egyértelmű bizonyítéka az egyik nagy kedvencem tőlük a ’91-es Blind albumról: Vote with a Bullet. A szövege önmagáért beszél.

Az album egy másik remekműve: Damned For All Time. A szövege a lényeg, nagyon vészjósló. I was born in a nightmare - didn't have a choice, No one seems to listen to 'cos no one seems to hear my voice…

Egy másik kedvenc a könnyebben emészthető fajtából: Clean My Wounds A szövege nekem mindig akkor motoszkál a fejemben, mikor hajnalban hazafelé tartva küzdök a lét súlyával, Jack Daniels útbaigazítása után. I see the world through bloodshot eyes…

A bejegyzés trackback címe:

https://southern.blog.hu/api/trackback/id/tr171079188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bluevoodoo 2009.04.22. 00:06:49

COC nagyon alap...a Blind lemez különösen érdekes,vannak itt ugyanúgy elemek az Eye For An Eye-Animosity-Technocracy-féle hardcore/punk/thrash érából,de már előrevetíti az anyag a Deliverance-szel elindult,70-es évek ősrockjában gyökerező stílust is,amit a banda a mai napig képvisel.

Személy szerint nem szeretem Pepper Keenan hangját. És a Blind lemez számomra izgalmasabb,mint az utána következő,letisztultabb,ám számomra kiszámíthatóbb és gyakran unalomba fulladó anyagok. Karl Agell sztem ezen az anyagon hatalmasat énekel,ahogy Phil Swisher bőgős is istenien penget. Érdemes a két arc Leadfoot nevezetű közös bandájába is belefülelni,nagyon fílinges zene. Nem stoner az sem,ha már skatulya,akkor beerer rock inkább :)

Jó a blog,arcok,kíp áp di gúd vörk,ahogy a művelt eszkimó mondaná.

makódávid 2009.04.22. 08:38:32

pedig a coc nagyon is southern.

nemtombaje 2009.04.24. 10:04:10

@makódávid: Jaja.Egy riportban,ők magukat is oda skatulyázták.
süti beállítások módosítása