Man in Black

 2009.05.06. 00:24

Most őszintén, mit írhatnék én Róla, a Legendáról, mit adhatna még hozzá a cikkem a kultuszához, az emberéhez, akire zenészek százezrei hivatkoznak, ha a hatásaikról kérdezik őket, kinek neve többet mond mindennél: Johnny Cash. Nyilvánvalóan semmit, de talán nem haragszik meg a Mester, ha mégis megpróbálom.

Félreismerhetetlen stílus, utánozhatatlan hang, dallam és szöveg tökéletes összhangja, egy (öreg)ember bölcsessége és bánata…szavak, melyekkel túl könnyelműen dobálózunk ahhoz, hogy elcsépeltnek tűnjenek még akkor is, ha olyan igazi értékek jellemzésére használjuk őket, mint Cash és hagyatéka.

Valahogy az ő zenéje mindig kikapcsol, osztozik velem a szörnyű időkben, vagy éppen felvidít, ha úgy akarja, és biztos vagyok benne, hogy bármikor is hallgatom dalait, szerte a világban még sokan éreznek így.

Nevét csak a legnagyobbakkal szabad egy lapon emlegetni, személye és életműve zenetörténelmi jelentőségű. Nyugodj örök békében, Johnny Cash!

Szóljon most két dal utolsó lemezeiről, az American Recordings sorozatról (majd feltöltöm őket jó minőségben):

Solitary Man: God’s Gonna Cut You Down:

Címkék: devil recording man cash johnny god american solitary

A bejegyzés trackback címe:

https://southern.blog.hu/api/trackback/id/tr821105361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása